The Glow Inn

INFRAROOD LICHT

Wat is infrarood licht ?

Eén van de meest dominante frequenties van zonlicht is een frequentie die wij mensen niet kunnen horen, zien, ruiken of proeven.

We hebben het over het infrarode gedeelte van het spectrum dat de zon uitstraalt. Deze frequentie is ten alle tijden minimaal 42% aanwezig in zonlicht dat de aarde bereikt. Of het nu een bewolkte dag ergens in december in Alaska is of een zomerse dag in Kenia: 42% infrarood licht is altijd aanwezig in het zonlicht.

Uiteraard verschilt de hoeveelheid infrarood licht, net als de andere frequenties van de zon. De hoeveelheid is afhankelijk van de breedte graad, het seizoen en het moment van de dag. Doordat deze frequentie altijd aanwezig is in zonlicht, speelt deze frequentie een belangrijke rol in het leven op aarde. Wij mensen hebben mechanismen in onze celbiologie die volledig afhankelijk zijn van het infrarode licht van de zon en het infrarode licht dat wij als mensen zelf kunnen produceren.

​Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het rode licht van de zon tussen de 620nm en 1000nm een zeer positief effect heeft op de gezondheid van de mens. Dit gedeelte van het spectrum kunnen we voor het overgrote gedeelte niet zien. Het gedeelte dat wij mensen wel kunnen zien loopt van 400-700nm.

Waarom is infrarood licht goed voor je gezondheid?

Infrarode licht dringt veel dieper door in ons lichaam dan de andere frequenties. En dan met name het NIR (near infra red) gedeelte van het spectrum (van 780 tot 940 nm).

Het feit dat het infrarode licht behoorlijk diep het menselijk lichaam binnen kan dringen geeft aan dat het niet alleen op lokaal niveau invloed heeft, maar ook hebben deze frequenties invloed op de lichamelijke processen die dieper in het lichaam plaatsvinden.

Infrarood licht heeft de meeste invloed op onze mitochondriën. De mitochondriën zijn de energiefabrieken in onze cellen. Mitochondriën produceren energie in de vorm van adenosinetrifosfaat (ATP). De natuurlijke functie van mitochondriën is van cruciaal belang: zonder ATP productie zouden we geen energie hebben om alle lichamelijke processen uit te voeren die nodig zijn om te overleven. Binnen in onze mitochondriën zitten speciale receptoren die alleen geactiveerd worden door infrarood licht.

De cel is gemaakt om de frequenties van de zon (fotonen) om te zetten in energie. Hierin verschillen we eigenlijk niet of nauwelijks van een plant.

Het infrarode licht speelt niet alleen een belangrijke rol bij de productie van ATP, maar ook bij zuurstofverbruik speelt infrarood licht een belangrijke rol.

Als mensen zijn we gemaakt om draadloos verbonden te zijn met de zon en zijn meest dominante frequentie is infrarood licht. In onze huidige moderne leefomgeving hebben we een chronisch te kort aan deze belangrijke frequenties. We leven voor het over grote deel ons leven binnen in huis, op kantoor, in de trein of in de sportschool.

Al deze moderne plekken bevatten geen roodlicht bronnen en zijn overspoeld met lichtbronnen die alleen maar blauw kunstlicht bevatten. Het menselijk systeem ervaart dit als een gigantische stressor waar het zich nog niet op heeft kunnen aanpassen. Lichamelijke processen worden chronisch verstoord, energieproductie daalt en de deur voor gezondheidsproblemen wordt wagenwijd open gezet.

Waarvoor kan infraroodtherapie een ondersteuning zijn?

Al in 1967 gebruikte de Japanse dokter Ishikawa infrarood therapie als behandelwijze voor diverse medische aandoeningen.

Wanneer we spier- en/of gewrichtspijn hebben beïnvloedt dat het plezier in ons leven en beperkt ons functioneren.

Overbelaste spieren door intensief sporten of langzitten, pijnlijke spieren van triggerpoints, gewrichtspijn van artrose, lichaamspijn van fibromyalgie, van de ziekte van Bechterev, dit zijn allemaal pijnklachten en die we kunnen verlichten door infrarood therapie.

Ver infrarood is geen geneeswijze voor huidklachten zoals psoriasis, eczeem of huiduitslag maar het ondersteund wel een betere doorbloeding, de nierfunctie, de lymfevaten, het ontgiften systeem van het lichaam en ook het immuunsysteem. Dat heeft vanzelfsprekend ook een positief effect op de huid.

Studies hebben aangetoond dat infrarood heilzaam kan zijn bij diverse medische klachten:

  • Artritis & reuma
  • Fibromyalgie
  • Astma & bronchitis
  • Darmproblemen
  • Eczeem & acne
  • Hart & vaatziekten
  • Keel-, neus- & oorproblemen
  • Stress & hoofdpijn
  • Zwakke immuniteit
  • Spier & gewrichtspijnen

Dit zijn de resultaten

★★★★★

Veronique van The Glow Inn informeert en documenteert met een ultra uitgebreide huidanalyse. Je wordt verwend met professionele uitleg ( Veronique heeft duidelijk veel kennis van anatomie en pathologie ), tips en opvolging. Wat een kwaliteit !

– Karolien Verbeke, juni 2021 –

★★★★★

Veronique weet perfect welke behandelingen je huid nodig heeft, natuurlijk is je eigen inbreng even belangrijk qua verzorging thuis maar de combinatie zorgt voor een stralend en egaal gelaat als resultaat en dit al na enkele behandelingen. Ik ben fan van Veronique – The Glow Inn

– Daisy Decime, juli 2022 –

★★★★★

Top service! Véronique is een lieve en aangename vrouw. Eindelijk weet ik meer over mijn eigen huid en wat ik wél (en niet!) nodig heb.

– Adjani Bonte, mei 2022 –

★★★★★

Hier kom je niet zomaar voor een gezichtsbehandeling. Met ongeziene kennis en kunde wordt mijn huid van kop tot teen bekeken en wordt er samen gekozen voor de juiste behandeling. Voor huidverbetering ben je hier aan het juiste adres!

– Stephanie Gallin, mei 2022 –

★★★★★

Elke keer opnieuw word ik geweldig goed geholpen. Naast enkele behandelingen, gebruik ik nu ook de producten en ik merk een hele duidelijke verbetering van mijn huid. Absoluut aan te raden. Véro doet het met passie en kennis, en dat ervaar je ook

– Julie Hancart, mei 2022 –

★★★★★

Wil je professionele hulp en begeleiding door iemand met een groot hart en een uitstekende vakkennis. Dan zit je bij The Glow Inn op een wolkje. De huidanalyse is zeer aan te raden omdat je objectief alle informatie krijgt die je nodig hebt om aan de slag te gaan. Alles wordt heel uitgebreid uitgelegd in een aangenaam kader. Ik heb het volste vertrouwen in Veronique en dat heb je nodig om te investeren in je huid.
Een echte topper!

– Sofie Smeyers, mei 2022 –

Testimonials