The Glow Inn

Rosacea

Wat is rosacea?

Rosacea is een chronische, niet besmettelijke huidaandoening in je gezicht die in opstoten verloopt. Het betekent letterlijk “rood als een roos”. Kenmerkend zijn de actieve, felrode verkleuringen, vooral op je wangen, neus, kin en voorhoofd. Je gezicht wordt snel rood, vooral bij inspanning, temperatuurverschillen, na het drinken van alcohol en het eten van gekruid voedsel. De meeste mensen hebben ook vaak een brandend of prikkelend gevoel in hun huid.
Rosacea is er in verschillende vormen en komt in verschillende fases voor. Bij beginnende rosacea heb je meestal alleen een beetje roodheid op je wangen, maar in een volgend stadium kunnen er heftige ontstekingen en een kapotte huidbarrière ontstaan. De klachten kunnen heel vervelend zijn en ook een behoorlijke emotionele impact hebben. Men treft rosacea vaker aan bij vrouwen dan bij mannen en meestal vanaf de leeftijd van 30 jaar.

Hoe ontstaat rosacea?

De oorzaak van rosacea is onbekend, maar erfelijke aanleg lijkt een rol te spelen. De laatste jaren is er ook veel aandacht voor de rol die demodexmijten spelen. Want wat blijkt? De huidmijt wordt in grote hoeveelheden aangetroffen op de huid van mensen met rosacea.
Iemand met rosacea reageert heel heftig op prikkels die voor een ander ‘normaal’ zijn. De demodexmijt vind het fijn op een beschadigde huid en daarom hebben de parasieten vermoedelijk een invloed op het ontstaan en het verloop van de klachten van rosacea.

Wel zijn er factoren die de aandoening veroorzaken en/of verergeren (varieert van persoon tot persoon):

  • warme dranken, sterke kruiden, zonlicht en saunabaden,
  • geneesmiddelen die cortisone bevatten kunnen op korte termijn verlichting geven, maar op lange termijn zorgen ze net voor een verergering van de klachten omdat bij langdurig gebruik van cortisone de barrièrefunctie verstoord raakt.
  • het drinken van alcohol.
  • stress

★★★★★

Veronique van The Glow Inn informeert en documenteert met een ultra uitgebreide huidanalyse. Je wordt verwend met professionele uitleg ( Veronique heeft duidelijk veel kennis van anatomie en pathologie ), tips en opvolging. Wat een kwaliteit !

– Karolien Verbeke, juni 2021 –

★★★★★

Veronique weet perfect welke behandelingen je huid nodig heeft, natuurlijk is je eigen inbreng even belangrijk qua verzorging thuis maar de combinatie zorgt voor een stralend en egaal gelaat als resultaat en dit al na enkele behandelingen. Ik ben fan van Veronique – The Glow Inn

– Daisy Decime, juli 2022 –

★★★★★

Top service! Véronique is een lieve en aangename vrouw. Eindelijk weet ik meer over mijn eigen huid en wat ik wél (en niet!) nodig heb.

– Adjani Bonte, mei 2022 –

★★★★★

Hier kom je niet zomaar voor een gezichtsbehandeling. Met ongeziene kennis en kunde wordt mijn huid van kop tot teen bekeken en wordt er samen gekozen voor de juiste behandeling. Voor huidverbetering ben je hier aan het juiste adres!

– Stephanie Gallin, mei 2022 –

★★★★★

Elke keer opnieuw word ik geweldig goed geholpen. Naast enkele behandelingen, gebruik ik nu ook de producten en ik merk een hele duidelijke verbetering van mijn huid. Absoluut aan te raden. Véro doet het met passie en kennis, en dat ervaar je ook

– Julie Hancart, mei 2022 –

★★★★★

Wil je professionele hulp en begeleiding door iemand met een groot hart en een uitstekende vakkennis. Dan zit je bij The Glow Inn op een wolkje. De huidanalyse is zeer aan te raden omdat je objectief alle informatie krijgt die je nodig hebt om aan de slag te gaan. Alles wordt heel uitgebreid uitgelegd in een aangenaam kader. Ik heb het volste vertrouwen in Veronique en dat heb je nodig om te investeren in je huid.
Een echte topper!

– Sofie Smeyers, mei 2022 –

Testimonials